Sosyal Medya

Kültür Sanat

İran’dan Türkiye’ye turizm övgüsü

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sultanifer: "Türkiye'nin turizmdeki tecrübesinden yararlanmak istiyoruz"



Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı ve Ä°ran Kültürel Miras, Turizm ve El Sanatları Kurumu BaÅŸkanı Mesud Sultanifer,"Türkiye'nin turizmdeki tecrübesinden yararlanmak istiyoruz" dedi.

AA muhabirine açıklama yapan Sultanifer, Türkiye’nin turizm alanında son on yılda önemli tecrübeleri bulunduÄŸunu ve bu tecrübelerden yararlanmak istediklerini söyledi.

Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani’nin Türkiye ziyaretinde taraflar arasında gündeme gelen konulardan birinin turizm alanında iÅŸbirliÄŸi olduÄŸunu belirten Sultanifer, Ruhani’nin son Türkiye ziyaretinde heyette bulunduÄŸunu ve CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’la yapılan görüÅŸmelerde Avrupa’dan Türkiye’ye gelen turistlerin, Ä°ran’a ziyaretlerinin saÄŸlanması konusunda iÅŸbirliÄŸi yollarının ele alındığını söyledi.

Sultanifer, şunları kaydetti:

“Türkiye özellikle son 10 yılda turizm alanında önemli yatırımlar yaptı. 2013 yılında Turkiye’ye 36 milyon turist gelmiÅŸ ve sayın ErdoÄŸan bu rakamı 40 milyona çıkarma hedeflerinin olduÄŸunu söylemiÅŸti. Biz, Türkiye ziyaretimizde, Türkiye’ye gelen Avrupalı turistlerin Ä°ran’ı da ziyaret etmelerini saÄŸlamak için iÅŸbirliÄŸi yollarını görüÅŸtük. Daha önce Suriye, Mısır, Libya, Irak gibi ülkelere giden turistler, bölgedeki çatışma ve güvensiz ortamdan dolayı buraları ziyaret etme imkanı bulamıyor. Bölgede Türkiye ve Ä°ran’da güvenli ortam bulunuyor. Dolayısıyla ortaya çıkan ÅŸartları Türkiye ve Ä°ran olarak deÄŸerlendirmek durumundayız. Ä°ÅŸbirliÄŸi yaparak, bölge turizmini güçlendirebiliriz.”

Ä°ran ve Türkiye’nin ortak kültür ve tarih havzasında bulunduÄŸuna dikkati çeken Sultanifer, iki ülkenin tarihi ortak turistik turlar düzenleyebileceÄŸini belirterek, ÅŸöyle devam etti:

“Turkiye'nin turizm alanındaki tecrübesinden yararlanabiliriz, Türkiye’deki arkeologlar da Ä°ran’ın tecrübelerinden yararlanabilir. BilindiÄŸi gibi Ä°ran, UNESCO’nun bölge temsilciliÄŸini üstlendi. Tarihi binaların restorasyon ve bakımı konusunda önemli tecrübeleri bulunuyor. Bu alanda da karşılıklı iÅŸbirliÄŸi yaparak ortak kazanımlar saÄŸlayabiliriz.”

Kaynak : AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.